Glaswol
Voordat u uw vloer gaat isoleren is het verstandig om wat meer kennis te hebben van de isolatiematerialen. In dit artikel geven we u meer informatie over het isolatiemateriaal glaswol. Glaswol wordt veel gebruikt bij een vloerisolatie omdat het relatief goedkoop is en heeft een hoge isolatiewaarde (L-waarde) van 0,040. Het is verkrijgbaar in verschillende diktes die oplopen per 20mm en beginnen bij 60mm dikte. Er zijn flensdekens en soepele platen als afwerkingvorm verkrijgbaar. De vloerisolatie specialisten willen u graag adviseren over wat in uw woonsituatie de beste keus is qua isolatiemateriaal. U kunt contact met ons opnemen via het webformulier en daar specifiek uw wensen kenbaar maken.
Wat is glaswol
Als u denkt aan het isoleren van een woning denkt u aan glaswol. Glaswol is de meeste gebruikte isolatievorm in Nederland. Doordat lucht wordt vastgehouden door de vezels van de glaswoldeken ontstaat er een isolerend luchtlaag. Gerecycled glas en zand staan aan de basis van glaswol, dit maakt ook dat het niet brandbaar is en niet door water kan worden aangetast. Een glaswoldeken heeft een open structuur en bestaat voornamelijk uit lucht. Hierdoor zit er weinig gewicht aan en is het goed te bewerken. Met een schaar of stanleymes kan je er gemakkelijk stukken mee afsnijden en met een nietmachine zet u de glaswollen dekens vast tegen de muur of het plafond.
Voordelen
Dankzij de ingesloten luchtlaag in de glaswol isoleert het uitstekend en heeft het een hoge isolatiewaarde. Daken en vloeren, gevels en binnenwanden kunnen worden bekleedt met dit isolatiemateriaal. Ook als u uw woning een akoestisch karakter wil meegeven is glaswol perfect. Een ander voordeel van dit isolatiemateriaal is dat het makkelijk te plaatsen is. Voor de doe-het-zelver is het niet moeilijk om mee te werken. Het kan goed worden samengedrukt en is daarom perfect om ongelijke oppervlakken te dichten. Een voordeel voor het milieu is dat het grotendeels uit gerecyclede reststoffen bestaat en het weinig energie kost om te maken.
Nadelen
Een groot nadeel is dat er tijdens het verwerken en plaatsen van het isolatiemateriaal minerale vezels vrij komen. Deze vezels kunnen zorgen voor irritaties aan luchtwegen, ogen en de huid. Als u geen handschoenen aan zou doen tijdens het verwerken van glaswoldekens krijgt u enorme jeuk aan uw handen. Het werken met glaswol in benauwd en vochtig milieu verergert de irritatie. De irritaties kunnen een allergische reactie opwekken. Het is daarom ten alle tijden aangeraden om beschermende kleding te dragen tijdens het werken met dit isolatiemateriaal. Naast de kleding is het hebben van beschermende bril, stofmasker en handschoenen een must. Een ander nadeel is dat het zijn isolatiewaarde verliest als het nat wordt.
Gratis offertes vergelijken
- Professionele service
- Aantrekkelijke prijzen
- 100% klanttevredenheid
- Vrijblijvend offertes aanvragen
Vloerisolatie glaswol
Als glaswol wordt gebruikt bij vloerisolatie wordt het aangeleverd in rollen, ook wel glaswoldekens, of glaswolplaten. Het is belangrijk om te letten op de manier van bevestigen wanneer u bezig gaat met het isoleren van uw vloer. Doordat glaswol makkelijk scheurbaar, vouwbaar en propbaar is kunt u er makkelijk voor zorgen dat er geen naden overblijven waar kou door naar boven kan komen. Bent u zelf niet handig dan kunt een vloerisolatie bedrijf inschakelen om de vloer te isoleren. Voor de vloerisolatie is het ook belangrijk dat er een dampafremmende folie onder de vloer en in de kruipruimte komt te liggen zodat vocht niet naar boven kan trekken. Deze vorm van vloerisolatie kan alleen worden toegepast als er een kruipruimte is en een toegang tot de kruipruimte. Wij adviseren om altijd de kruipruimte mee te isoleren.
Prijzen
De prijs van glaswol hangt samen met de dikte die u kiest. Hoe dikker de glaswolplaat of deken is hoe hoger de isolatiewaarde is en hoe hoger de prijs. De prijzen kunnen ook per merk verschillen, voor A-merken die een kwalitatief betere product leveren moet u meer betalen dan voor B-merken. Glaswol is alleen te koop in de bouwmarkt en op het internet. De prijs voor de oppervlakte van 1 m2 glaswol met een dikte van 100mm komt op ongeveer 11 euro. Aangezien de dikte van glaswol bij 60mm begint kan goedkoper dus ook. Een glaswolrol van 58 centimeter breed en 4,5 meter lang kost ongeveer €25,-. De dikte hiervan is 140mm.
Vrijblijvende offerte aanvragen
Wilt u dat wij de prijs gaan berekenen voor de vloerisolatie met glaswol van uw huis? Vraag dan vrijblijvend en kosteloos een offerte aan. Door het aanvragen van meerdere offertes kunt u de prijzen vergelijken van verschillende vloerisolatie specialisten die bij ons zijn aangesloten. Wij hanteren een laagste prijs garantie en streven naar een 100% klanttevredenheid onder onze klanten. Geniet van het wooncomfort van vloerisolatie en vraag nu een offerte aan!