Vloerisolatie Oldenzaal

Wist u dat u op jaarbasis 600kg CO2 en 325 kuub gas kunt besparen op jaarbasis door het aanbrengen van isolatie in uw vloer? Het isoleren van uw vloer met thermoskussens, EPS, PUR of glaswol zorgt ervoor dat minder kou en vocht vanuit de bodem omhoog trekt naar uw vloer. De prijs voor het aanleggen van vloerisolatie wordt bepaald door de vloersoort, het vloeroppervlak en het isolatiemateriaal dat u gebruikt. Wilt u meer weten over de prijzen van vloerisolatie in Oldenzaal of deze zelf berekenen? Wij hebben dit artikel voor u samengesteld om al uw vragen te beantwoorden. Heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen zijn wij u graag van dienst. Direct vrijblijvend een offerte aanvragen? Dat kan! Vul het contactformulier in.

Vloerisolatie Oldenzaal

 
Vloer isoleren prijs

Overzicht van de prijzen

Wanneer u de prijs van de isolatieplaten wilt berekenen moet u rekening houden met verschillende factoren. Een factor die van toepassing is op de prijs is het soort vloer dat geïsoleerd dient te worden. Een houten vloer zal vaak veel duurder zijn om te isoleren ten opzichte van een betonnen vloer. Een andere factor is de materiaalsoort. Piepschuimen EPS chips zijn goedkoop in de aanschaf maar isoleert minder goed dan bijvoorbeeld glaswol. Een derde factor waar rekening mee gehouden moet worden is de kruipruimte. Als u deze ook wilt isoleren bent u meer geld kwijt omdat er simpelweg meer m2 zijn aan isolatieplaten nodig zijn. De laatste factor die bepalend is voor de prijs is het type woning dat u wilt isoleren. Een rijtjeswoning zal goedkoper zijn om te isoleren dan een vrijstaande woning. De gemiddelde prijs voor vloerisolatie materiaal is €30,- per vierkante meter. Naast de kosten van het isolatiemateriaal zijn er ook nog kosten voor arbeidsloon, transportkosten en laten plaatsen van bijvoorbeeld de ventilatieroosters. Wij willen u graag van dienst zijn en u helpen met het uitrekenen van de vloerisolatie prijs in uw woning in Oldenzaal.

Zelf de prijs berekenen

U kunt zelf de prijs berekenen voor het plaatsen van isolatie voor uw vloer in Oldenzaal. U heeft hiervoor een paar variabelen nodig, namelijk: het vloeroppervlak (m2), de grootte van de kruipruimte en de gemiddelde kosten van de vloerisolatie per m2. De daadwerkelijke formule om zelf de prijs te berekenen is het vloeroppervlak + de omtrek van de kruipruimte x 0.30 x €30,-. Ter voorbeeld hebben we een woning van 10 meter lang en 5 meter breed. Het vloeroppervlak van deze woning is dus 10×5=50m2. Als we daar de omtrek van de kruipruimte bij op tellen, (2×10 en 2×5) en dit vermenigvuldigen met 0.30 krijgen we een uitkomst van 50m2 + 9m2= 59m2. Deze uitkomst vermenigvuldigt met €30,- en we komen op een prijs van €1770,-.

Gratis offertes vergelijken

Vrijblijvende offerte

Wilt u graag weten welk isolatie materiaal voor uw woning in Oldenzaal het meest geschikt is? Of wilt u vrijblijvend een offerte aanvragen en zo de laagste prijzen ontvangen voor vloerisolatie in Oldenzaal? Vraag een offerte aan en wij rekenen voor u uit wat de kosten zullen zijn.

Welk materiaal is geschikt?

Er zijn verschillende materialen geschikt om een vloer mee te isoleren. Twee voorwaarden om de onderzijde van een vloer te mogen isoleren is dat er een toegangsluik moet zijn en dat de kruipruimte minimaal 35 centimeter hoog moet zijn. Als aan een van deze twee voorwaarden niet wordt voldaan dan kunt u de bodem van de kruipruimte isoleren door er een dampremmende folie op te plaatsen. Heeft u last van water in de kruipruimte dan kunt u luchtkussenfolie gebruiken dat drijft. EPS piepschuimchips kunnen hier ook een oplossing zijn. Als u wel genoeg ruimte onder de vloer heeft om uw onderzijde te bekleden met isolatiemateriaal kunt u thermoskussens, isolatieplaten, steen- of glaswol gebruiken of gespoten PUR-schuim.

Glaswol vloerisolatie Oldenzaal

Glaswol

Het isoleren van de onderkant van uw vloer met glaswol is een zeer veel toegepaste methode bij vloerinsolatie. Tijdens de werkzaamheden zullen de isolatieplaten tegen de onderkant van de vloer worden vastgeklemt. Het is erg belangrijk dat de ventilatieopeningen niet geblokkeerd worden door de glaswolplaten. Glaswol is geschikt als isolatie materiaal omdat het makkelijk te plaatsen is, brandveilig is. Het is vrij goedkoop in de aanschaf en wordt gemaakt uit gerecyceld restmaterialen. Een groot nadeel is dat het werken met glaswol lastig is omdat er veel minerale vezels vrijkomen.

EPS

Expanded Poly-Styrene, beter bekend als piepschuim is een isolatie materiaal gemaakt van aardolie. Deze vorm van isoleren wordt vaak gebruikt als de onderzijde van de vloer niet benut kan worden. Onder de vloer worden de piepschuimen bolletjes (10 miljoen per kubieke meter) gestort of kunt u zelf storten. Het is wel noodzakelijk om de hele kruipruimte te bedekken met de vorm van chips omdat de koude en vochtige lucht andere verdreven wordt naar het gedeelte dat niet geïsoleerd is. Het is wel zaak dat de buren dan ook de ruimte onder vloer hebben geïsoleerd omdat het vocht anders bij de buren condenseert. EPS heeft hele hoge waarden omdat het uit 98% lucht bestaat en 2% polystyreen.

Isolatieplaten

Het meest gebruikt bij vloerisolatie zijn isolatieplaten van PUR of glaswol. De voordelen van deze materialen zijn de lage aanschafkosten en de hoge isolatiewaarden. Het makkelijke van de platen is dat ze makkelijk kunnen worden bevestigd aan de onderkant van uw vloer. Een andere gunstige eigenschap van isolatieplaten met glaswol of steenwol is dat het lucht vasthoudt. Hierdoor wordt een isolerende luchtlaag gecreëerd. Tevens zijn deze materialen niet brandbaar. Voordeel van PUR platen is de hoge isolatiewaarde die het materiaal heeft, dat het licht is en makkelijk verwerkbaar.

PUR

PUR is ideaal isolatie materiaal omdat het heel goed isoleert. Als een vloer wordt geïsoleerd met PUR dan worden er grote hoeveelheden PUR in lagen van 3cm aangebracht. PUR heeft enkele seconden nodig om hard te worden. Wanneer er PUR wordt gespoten in uw woning of als u overweegt dit zelf te doen denk dan aan uw veiligheid. Er komen namelijk giftige gassen vrij bij het spuiten van PUR, draag daarom ook altijd beschermende kleding en beschermingsmateriaal. PUR is brandwerend, maar niet onbrandbaar. Het is daarom ook verstandig om een brandwerende laag aan te brengen over het uitgezette pur-schuim.

Thermoskussens

Thermoskussens zijn gemaakt van een sterke maar dunne kunststof folie. Deze folie heeft een speciale eigenschap door de behandeling die het heeft ondergaan. Voordelen van deze manier van isoleren is dat het makkelijk bewerkbaar is en niet irriterend voor oog of handen zoals bijvoorbeeld glaswol. Doordat er gebruikt wordt gemaakt van de lucht onder uw woning, wordt de warmtestroom bijna volledig geblokkeerd. Ook alle naden en kieren worden met deze methode aangepakt. Een ander voordeel van deze materiaalsoort is dat de transportkosten erg laag zijn omdat het niet veel weegt.

Vloerisolatie en vloerverwarming

Als uw woning wel over vloerverwarming beschikt maar niet over vloerisolatie gooit u geld weg. Hoe hoger de warmteweerstand (Rc-waarde) van isolatiemateriaal hoe beter uw vloer geïsoleerd is. Wij raden een Rc-waarde aan van minimaal 5 om zo optimaal te kunnen genieten van uw vloerverwarming. Door goede vloerisolatie toe te passen kunt u dus veel op uw stookkosten besparen en zelfs uw geld op den duur terugverdienen. Wilt u weten wat in uw situatie in Oldenzaal de beste vloerisolatie is? Wij kunnen u uitstekend adviseren, neem contact met ons op.

Waarom Vloerisolatieprijs.nl?

Maak ook gebruik van Vloerisolatieprijs.nl en ontdek welke voordelen voor uw woonsituatie in Oldenzaal van toepassing zijn. Wij hebben ons tot doel gesteld om 100% van onze klanten tevreden te stellen. Wij willen u graag helpen met het berekenen van uw kosten en kunnen voor u een offerte opstellen met een prijsindicatie voor u woonsituatie. Dankzij ons professionele team van medewerkers garanderen wij u een hoge kwaliteit van werk en een snelle afhandeling. Geniet van heerlijke warme voeten en een aangenaam leefklimaat. Profiteer van de laagste prijzen voor vloerisolatie.

Direct offertes vergelijken

Wilt u het rendement van uw vloerverwarming in Oldenzaal verhogen door vloerisolatie te nemen? Of wilt u uw vloer isoleren om uw stookkosten naar beneden te brengen? Wij staan voor u klaar en willen u graag helpen en adviseren wat in uw situatie de beste materiaalsoort is. Wij rekenen graag voor u uit wat de exacte prijs is voor vloerisolatie in uw woning en sturen u graag een offerte op maat toe. Vul het contactformulier in en maak ons kenbaar wat uw wensen zijn voor vloerisolatie in Oldenzaal.