PUR

Wanneer u vloerisolatie wilt gaan plaatsen, kijkt u eerst om u heen naar wat er allemaal op de markt is. Er zijn namelijk veel verschillende soorten vloerisolatie, in dit artikel gaan wij u meer vertellen over PUR. Het is ideaal, want het met PUR kunt u alles isoleren, van het dak tot de kruipruimte. Dit komt door de goede werking van de twee stoffen waarvan het materiaal is opgebouwd. Het isoleren is door de samenstelling van deze twee stoffen erg snel klaar, wanneer het uit de spuitmond komt, is het bijna gelijk hard. Uiteindelijk wanneer u de vloerisolatie hebt uitgevoerd, kunt u aanzienlijk veel op uw energierekening gaan besparen.

pur vloerisolatie

Wat is PUR?

Zoals al genoemd bestaat PUR uit twee componenten, polyol en isocyanaat. Deze twee materialen zijn CFK vrij en hierdoor milieuvriendelijk, want ze tasten de ozonlaag niet aan. Het mooie van deze twee componenten is dat ze vrijwel meteen hard worden wanneer het de spuitmond verlaat. Daarom is het ook mogelijk om na de isolatieklus gelijk weer de ruimte te betreden. Daarbij hecht polyurethaanschuim aan elke ondergrond, zowel beton als hout is een goede ondergrond. Doordat het materiaal gespoten moet worden, kan het zelfs op moeilijk bereikbare plekken gespoten worden en kan elke naad geïsoleerd worden. Daarnaast is het isolatiemateriaal waterbestendig en werkt het als bescherming tegen temperatuurverschillen.

Voordelen

Het grootste voordeel is dat dat PUR isolatie het beste scoort ten opzichte van traditioneel isolatie. Er wordt een maximale isolatiewaarde gehaald uit een minimale isolatiedikte. Dit komt mede doordat dit materiaal gespoten kan worden en elke naad kan dichten. Met isolatieplaten zullen er altijd kieren niet geïsoleerd zijn. Na het aanbrengen duurt het enkele minuten voordat het is uitgehard en u de ruimte weer kunt betreden. Het aanbrengen kan op elke ondergrond, hout, beton, metaal, kunststof of steen is allemaal mogelijk. Waar andere materialen krimpen, afbrokkelen en uitzakken, zal het schuim niet aangetast worden, ook niet door rot en schimmel.

Nadelen

Na het aanbrengen van het isolatiemateriaal, is er een chemische lucht aanwezig dat na een aantal dagen verdwenen is. Het grootste nadeel is dat u van het schuim last van uw ogen, keel en luchtwegen kunt krijgen. Laat uw huis daarom goed ventileren de dagen na het isoleren. Daartegen is PUR schuim wel het beste isolatiemateriaal ten opzichte van andere materialen.

Gratis offertes vergelijken

  • Professionele service
  • Vrijblijvend offertes aanvragen

PUR als vloerisolatie

Wanneer u over een kruipruimte beschikt, is het mogelijk om deze te laten isoleren. De onderzijde van deze ruimte wordt voorzien van isolatiemateriaal. Met de twee componenten isolatiemateriaal wordt de onderkant van de vloer voorzien van een isolatielaag. Het wordt in lagen van 2 centimeter dikte aangebracht. Wanneer deze is uitgehard, gaat de volgende laag erop. In totaal komt er een laag van 6, 8 of 10 centimeter dikte aangebracht. De randfundering wordt ook mee gespoten tot een straal van 30 centimeter. Voor het aanbrengen van isolatie wordt één dagdeel gerekend. Het luik van de kruipruimte zelf wordt niet mee gespoten. Daarnaast wordt er ook aangeraden om voor voldoende ventilatie te zorgen.

Prijzen

Het isoleren van de vloer is een investering, maar de prijzen die u ervoor betaalt verdient u weer terug doordat u gaat besparen op uw energierekening. Vloerisolatie valt qua prijs wel het laagste uit, in vergelijking met dakisolatie is vloerisolatie redelijk goedkoop. De gemiddelde prijzen voor het isoleren van een vierkante meter bedraagt ongeveer €25,-. De totale prijs is daarom afhankelijk van de grootte van uw kruipruimte. De vloeren van een gemiddelde kamer liggen ongeveer rond de 35m² en de 50m² in. Dit komt in totaal neer op een prijs rond de €900,- en de €3.000,- in. Het isolatiemateriaal, arbeidsloon en de BTW zijn bij deze prijzen inbegrepen.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Het is verstandig om van te voren te berekenen wat de oppervlakte van uw ruimte is, om zo te berekenen van de prijs ongeveer zal zijn voor deze isolatieklus. U kunt bij ons meerdere offertes aanvragen van verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Uiteraard is dit geheel vrijblijvend en u kan u zelf beste prijs uitkiezen. Wij streven 100% klanttevredenheid na. Na de vloerisolatie kunt u genieten van een goed geïsoleerde vloer die een stuk warmer aan zal voelen.